Penawar Mati Pucuk: Kesihatan Batin Lelaki

  • 3 min read
  • Apr 20, 2019
Penawar Mati Pucuk Kesihatan Batin Lelaki Small

Mari kita membincangkan beberapa penawar mati pucuk. Berikut adalah senarai ringkas beberapa makanan dan bahan-bahan yang boleh membantu dalam perkara ini:

Bawang putih (dan bawang), halia, coklat gelap, kacang, kurma dan kismis. Herba juga dianggap sebagai bantuan untuk lelaki yang mengalami mati pucuk. Herba ubat-ubatan yang mujarab seperti Valerian, Oat Liar, Lavender, Passionflower, dan California Poppy boleh membantu.

Herba yang lain seperti Ginseng, Muira Puama, dan Damiana, Motherwort, Prickly Ash Bark, Schisandra, Eleuthero dan Kunyit juga dikenali untuk membantu dalam bidang ini.

Dan, sudah tentu, senaman, diet seimbang, udara segar, mengelakkan rokok, alkohol, dan pengurusan tekanan (seperti yang telah dibincangkan sebelum ini) juga boleh membantu secara dramatik.


Makanan Berkuasa Untuk Kesihatan Optimum

Makanan berkuasa membekalkan tubuh badan anda dengan nutrien penting yang diperlukan untuk berfungsi dengan lebih baik, ia dapat menyembuhkan badan dan melawan penyakit, meningkatkan sistem imun, dan membantu untuk melambatkan proses penuaan badan kita, secara keseluruhannya.

Termasuklah mengelakan lemah dan mati pucuk.

Anda mungkin sudah tahu tentang makanan berkuasa yang biasa: brokoli, bayam, kubis Brussels, tomato, lobak merah dan sebagainya.

Saya ingin berkongsi lebih banyak makanan berkuasa yang harus menjadi sebahagian daripada diet semua orang.

Seperti yang disentuh pada awal, cara yang mudah untuk mengesan makanan berkuasa adalah dengan mencari warna yang terang dan bertenaga: merah, hijau, kuning, oren, ungu, dan juga biru. Berikut adalah yang terbaik prestasinya.


 Blueberry

penawar mati pucuk blueberry Small

Hanya segelintir blueberry yang boleh menambah kuasa untuk melawan kanser dalam diet anda. (Beri secara umumnya adalah sangat berkhasiat, tetapi blueberry adalah raja segala beri.)

Jadikan ia sebagai snek, mengadun ia ke dalam smoothie, campur ia dengan bijirin, campurkan ia ke dalam yogurt (kombinasi yang sempurna) dan sebagainya.

Anda juga boleh mendapatkan sebungkus blueberry beku dan menambah mereka ke diet harian anda mengikut kemahuan anda.

(Anda juga boleh mendapatkan jus blueberry, tetapi berhati-hati apabila membeli jus. Dapatkan jus yang 100% asli dengan sedikit atau tiada tambahan gula dan kalori.)

Anda juga boleh menggantikan hidangan pencuci mulut dengan beberapa blueberry.

Terdapat juga kajian menunjukkan pengambilan Blueberry dapatkan meningkatkan kepuayaan seksual dan menghindarkan dari mati pucuk. Ini adalah penawar mati pucuk yang berguna.


 Buah Delima

Buah Delima juga menyediakan nutrien berkuasa yang serupa dengan Blueberry.

Walau bagaimanapun, mereka agak sukar untuk diekstrak. Cara mudah untuk menambah buah ini kepada diet anda adalah dalam bentuk jus. (Anda juga boleh cari mereka dalam pelbagai perisa campuran.

 Bit/Beets

Menurut kebanyakan orang, bit sendiri, boleh menjadi agak sukar untuk makan. Mereka mempunyai rasa yang sangat unik dan mujarab.

Cara yang hebat untuk makan mereka adalah dengan menambah racikan nipis ke dalam salad kegemaran anda. Anda akan terkejut pada perisa dan rasa yang ditambah.

Satu lagi cara yang baik ialah adalah dengan memotong empat, tambahkan beberapa kentang merah (juga dipotong empat,) renjiskan sedikit minyak zaitun dan cuka balsamic ke atasnya, taburkan sedikit garam dan lada dan bakar dalam ketuhar.

Ia padan dengan daging dan bahkan ikan, atau dicampur dengan salad … atau hanya dengan sendirinya sebagai snek.


 Buah Labu

Seperti lobak merah, buah labu kaya dengan beta carotene, yang mengandungi karotenoid, yang membantu anda dalam meneutralkan radikal bebas.

Biji labu juga kaya nutrien. Keledek juga padat dengan nutrien seperti vitamin A dan karotenoid, yang diperlukan bagi mata yang sihat, kulit dan juga paru-paru. Begitu juga dengan kesihatan zakar.


 Sayur-Sayuran

Penawar Mati Pucuk dengan Sayur Small

Sayur-sayuran dan makanan berdaun yang paling gelap juga adalah sumber nutrien untuk melawan kanser yang besar serta banyak vitamin dan mineral lain.

Ini termasuk bayam, kubis daun, swiss chard (sejenis tanaman ubi manis di mana daunnya boleh dijadikan sayur), collards (sejenis kubis), dan juga kacang hijau (walaupun ia bukannya “berdaun.”)


Manakala buah-buahan dan sayur-sayuran segar sentiasa menjadi pilihan utama, di dalam tin atau beku juga dibolehkan, selagi ia tidak diproses dengan terlalu lama.

Pastinya tiada siapa yang inginkan masalah mati pucuk dan lemah syahwat membelengu diri. Oleh itu pastikan anda mengambil pemakanan yang betul dan selalulah bersenam bagi menjamin kesihatan anda baik luar dan dalam.

Related Post :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *